שפתון שמן ארגן  100% טהור  10 מ"ל

שפתון שמן ארגן 100% טהור 10 מ"ל

₪25.00מחיר

משווק בלעדי של חברת ארגניה-ARGANIA.
עץ הארגן
מזה שנים רבות מוכר שמן הארגן הודות לסגולותיו הרפואיות, הערכים התזונתיים שלו ויכולתו לסייע בתהליכים קוסמטיים שונים. אך מה אתם יודעים על עץ הארגן עצמו, אשר מאגוזיו מופק השמן?
מקום הגידול הטבעי של עץ הארגן הנמנה על משפחת הספוטיים הינו בדרום מערב מרוקו והוא נחשב לעץ ירוק עד אשר מגיע לרוב לגיל של כ-150 עד 200 שנה. עץ ארגן בוגר מסוגל להגיע לגובה של כ-8 עד 10 מטרים, כששורשיו מעמיקים עד לכדי שמונה מטרים לתוך האדמה.
אגוזי הארגן גדלים בתוך פרי העץ ובכל אחד מהם יש בין זרע אחד לשלושה זרעים שמהם מופק השמן המפורסם. במרוקו נהוג כי העזים אוכלות את הפרי תוך כדי הישענות או טיפוס על העץ ולאחר שהן מעכלות אותו האגוזים מופרשים אל האדמה בגלליהן והמקומיים אוספים אותם מתוכם. מיותר לציין שבגידול מסחרי של העץ אין שימוש בעזים, אלא הפירות נאספים על ידי המגדלים מהרצפה לאחר נשירתם באופן טבעי.
גם לישראל
בעקבות החשש הרב למוצרים המופקים מהעץ החלו לגדלו גם בדרום מדינת ישראל לשימוש מסחרי. על אף שלא מדובר באזור הגידול הטבעי שלו, נחשב הארגן לעץ עמי